www.shakaryazi.blog.ir

شکریازی کدلرین گوزه

www.shakaryazi.blog.ir

شکریازی کدلرین گوزه

www.shakaryazi.blog.ir


کانال انستاگرام : http://instagram.com/_u/shakaryazim

آخرین نظرات

۵ مطلب در فروردين ۱۳۹۵ ثبت شده است

 

چکیده ی سایت :

شکریازی یکی از روستاهای شهرستان سلماس با 800

خانوار و 3000 نفر جمعیت Π   در شمال شرق ، بخش مرکزی سلماس قرار دارد

فاصله ی  این روستا تا شهرستان حدود 25 کیلومتری است.

 

 

شکریازی یکی از روستاهای شهرستان سلماس در استان آذربایجان غربی است. این روستا دارای ویژگی‌های خاصی است که می‌تواند توجه بسیاری را جلب کند، از جمله موقعیت جغرافیایی، تاریخچه، فرهنگ و اقتصاد محلی آن. در اینجا به برخی از این ویژگی‌ها می‌پردازیم:

👈. **تاریخچه و شهدای روستا**
شکریازی در طول تاریخ شاهد حوادث و دگرگونی‌های مختلفی بوده است. یکی از ویژگی‌های برجسته این روستا، وجود شهدای زیادی است که نشان‌دهنده فداکاری و ایثار مردم آن در دوران مختلف، به ویژه در دوران جنگ تحمیلی (ایران و عراق) است. این افراد از جان خود گذشتند تا از سرزمین و مملکت خود دفاع کنند و این مسأله برای مردم روستا بسیار محترم و گرامی است. وجود مقبره‌های شهدای جنگ یا یادمان‌های مربوط به آنها می‌تواند نشان‌دهنده این ارادت و احترام باشد.

👈. **اقتصاد روستا**
اقتصاد مردم روستا عمدتاً بر دو پایه اصلی استوار است:
- **قالی‌بافی:** یکی از صنایع دستی مهم در این روستا، قالی‌بافی است. این هنر که قدمت طولانی در ایران دارد، در روستای شکریازی نیز به عنوان یک صنعت پردرآمد و فرهنگی شناخته می‌شود. قالی‌های تولیدی این روستا معمولاً با طرح‌های خاص و کیفیت بالا شناخته می‌شوند و در بازارهای داخلی و خارجی مورد توجه قرار می‌گیرند.
-👈 **کشاورزی:** مردم روستا به کشاورزی نیز اشتغال دارند. این منطقه به دلیل شرایط جغرافیایی و اقلیمی خاص خود، برای کشت انواع مختلف محصولات کشاورزی مناسب است. به ویژه تولید محصولات زراعی مانند گندم، جو، نخود، و حبوبات در این منطقه متداول است. کشاورزی و دامداری از دیگر زمینه‌های اقتصادی رایج در این روستا است.

👈**زبان و فرهنگ مردم**
مردم شکریازی به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند. زبان ترکی این منطقه به طور عمده با لهجه‌های خاصی بیان می‌شود که با دیگر مناطق ترکی‌زبان تفاوت‌هایی دارد. ترکیب زبان و فرهنگ مردم شکریازی، جزو ویژگی‌های فرهنگی غنی و متنوع این روستا به شمار می‌رود. مردم این روستا به سنت‌ها و آداب و رسوم خود احترام می‌گذارند و در مراسم‌های مذهبی، اجتماعی و فرهنگی با شور و شوق حضور دارند.

 **👈موقعیت جغرافیایی و طبیعت**
روستای شکریازی در شهرستان سلماس واقع است که در شمال غربی ایران و در نزدیکی مرز ترکیه قرار دارد. این موقعیت جغرافیایی باعث شده است که منطقه دارای مناظر طبیعی بسیار زیبایی باشد، از جمله تپه‌ها، دره‌ها و زمین‌های زراعی حاصلخیز. هوای مناسب و خاک حاصلخیز این منطقه از دلایل دیگر موفقیت کشاورزی در این منطقه است.

👈چالش‌ها و فرصت‌ها
به رغم داشتن امکانات خوب و منابع طبیعی، روستای شکریازی با چالش‌هایی نیز مواجه است. برخی از این چالش‌ها شامل مشکلات اقتصادی، فقدان زیرساخت‌های مناسب برای توسعه بیشتر، و مهاجرت جوانان به شهرهای بزرگ برای یافتن شغل است. با این حال، فرصت‌هایی برای توسعه روستا نیز وجود دارد. توجه به صنایع دستی، توسعه گردشگری و حمایت از کشاورزی می‌تواند باعث رشد اقتصادی و اجتماعی این منطقه شود.

در نهایت، شکریازی با فرهنگ غنی و مردم فهیم خود می‌تواند نمونه‌ای از همبستگی و فداکاری باشد که در طول تاریخ، شاهد آن بوده‌ایم.

 

برای مشاهده عکس های بیشتر به قسمت عکس ها در بالای سایت مراجعه کنید.

 شهیدان شکریازی :

روستای شکریازی یکی از شهید پرورترین روستا ها ی

ایران به شمار می رود

 

در این قسمت ما شهیدان روستا را به دو قسمت شهیدان

نظامی و شهیدان غیر نظامی تقسیم کرده ایم و به نام

های شهدای نظامی در لیست پایین اشاره کرده ایم

 

شهدای نظامی "

 

شهید لطیف خداوردیلو ٬ شهید ولی علیزاده ٬شهید

ابراهیم سعیدی ٬ شهید شعبان قاسمی ٬شهید حیدر

عظیمی ٬ شهید علی جعفری ٬شهید میکاییل فالجو .

 

این شهیدان والا مقام سربازانی بودند که در اوج جوانی

جان خود را به خاطر خاک و ناموس در جبهه حق علیه باطل فدا کردند.

 

 

روح همه ی شهیدان این وطن به ویژه شهیدان شکریازی شاد و یادشان گرامی باد .

 

عکس شهدای نظامی و غیر نظامی 

ارسالی امی طایفه

 کشاورزی 

کشاورزی شکریازی  عمدتا به صورت دیمی است و محصولاتی که در این روستا کاشته  می شود اکثرا محصولاتی هستند که مقاومت زیادی در برابر خشکی و  آب هوای سخت دارند که اگر بخواهیم چند تا از محصولات شکریازی را نام بریم نخود جو گندم و بادام ، گردو ،

اگر کسی بخواهد در شکریازی گزران زندگی بکند نباید زیاد روی کشاورزی حساب کند چون نبود آب کافی و همیشگی نقطه تاریکی در کشاورزی امروز است

برای همین مردم  شکریازی کارهای دیگری مانند قالی بافی و دامداری برای امرار معاش خود برگزیده اند

ولی این به این معنا نیست که کشاورزی کلا در شکریازی کنار گذاشته شده است وجود زمین های وسیع و گسترده هر کشاورزی را وسوسه می کند که شانس خود را برای کشاورزی روی این زمین ها آزمایش کند اگر باران کافی بارید سود می کند و اگر نبارد ضرر ۱۰۰ درصد 

 قالی بافی

صنعت قالی بافی در شکریازی

مردم هر روستایی بنا به امکانات موقعیت جعرافیایی آب هوای منطقه برای خود صنعت و شغلی انتخاب میکنند جو از آن جایی که شکریازی آب کافی برای کشاورزی ندارد مردم روستا به شغل های دیگری مانند قالی بافی و دامداری روی آورده اند تا جایی که به جرعت میتوان گفت ۷۰ درصد مردم شکریازی در شغل قالی بافی مشغول هستند که کاری بسیار سخت و طاقت فرسایی به حساب می آید که هیچ گونه حمایتی هم از سوی دولت نمیشود در قسمت پایین نمونه هایی از فرش شکریازی را برای شما آماده کرده ایم.

ی

   آب هوای شکریازی

شکریازی روستایی در دل طبیعت کوه های بلند زمین های صاف و پهناور ، شکریازی همانند روستاهای دیگر  آذربایجان از آب و هوای معتدل کوهستانی برخوردار است که ۴ ماه سال را سرد و ۴ ماه سال را گرم و ۴ ماه را معتدل به حساب می آید ، که البته در سال های اخیر و با تغییر اقلیم  آب هوایی در تمام دنیا شاهد افزایش زمان گرما در طول سال هستیم